ΑΡΧΙΚΗ

ΕΚΑΤΗ-ΣΕΛΗΝΗ-ΑΡΤΕΜΙΣ

Εκάτη – Σελήνη - Άρτεμις
Άρτεμις, Εσύ τον κύκλο της γέννησης θα χαράξεις
και στους ανθρώπους την πηγή της ζωής θα διδάξεις.
Σελήνη, Εσύ στο κέντρο θα σταθείς και με το άπλετο
φως σου τους ανθρώπους θα προστατέψεις.
Εκάτη, Εσύ τον κύκλο θα κλείσεις και στους ανθρώπους
τα σκοτεινά μυστήρια του θανάτου θ’αποκαλύψεις.(1)








Μετά από το άρθρο το σχετικό με τον Ήλιο, σαν Φοίβο Απόλλωνα, Απόλλωνα και Πλούτωνα, θ’ ασχοληθούμε με τη μαγνητική Σελήνη - Ψυχή μας, όπως αυτή μπορεί να εξηγηθεί μέσα από τα αρχαία μας κείμενα . Η Σελήνη, σ’ έναν αστρολογικό χάρτη, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι το μεταφερόμενο αρχείο μας. Είναι η δυναμοενέργεια που κατέρχεται και ενσωματώνεται, σε γήινο επίπεδο, στην αδιαμόρφωτη Ύλη του εμβρύου, στη μήτρα της εγκυμονούσας και την ενεργοποιεί.
Είναι ο «κλήρος» που επιλέγουμε σύμφωνα με τον μύθο του Ηρός του Αρμενίου, στο Ι΄ Κεφάλαιο της «Πολιτείας» του Πλάτωνος, ο οποίος αναφέρει τα εξής:

«…και πρώτον μεν, ένας προφήτης υπέδειξεν εις έκαστον την θέσιν του και την σειράν του, και αφού έλαβεν από τα γόνατα της Λαχέσεως κλήρους και παραδείγματα ανθρωπίνων βίων, ανέβηκεν επάνω εις ένα υψηλόν βήμα και είπε: ‘Τάδε λέγει Λάχεσις η παρθένος, της Ανάγκης θυγάτηρ. Ψυχαί εφήμεροι, μέλλετε ν’ αρχίσετε άλλην περίοδον ζωής, εντός σώματος θνητού. Δεν θα σας εκλέξει η τύχη, αλλά σεις θα εκλέξετε την τύχη σας. Ο πρώτος που θα υποδείξει ο κλήρος, θα εκλέξει πρώτος τον βίον του, τον οποίον αμετακλήτως θα είναι αναγκασμένος ν’ ακολουθήσει. Η αρετή είναι κτήμα αδέσποτο και αναλόγως πού την τιμά ή την περιφρονεί έκαστος, θα λάβει και την σχετικήν του μερίδαν, μεγαλυτέραν ή μικροτέραν από αυτήν.
Έκαστος είναι υπεύθυνος δια την εκλογήν του. Ο Θεός είναι αναίτιος.»

Αλλά είναι και το αρχείο που θα πάρουμε μαζί μας, φεύγοντας από το γήινο επίπεδο, με την καταγραφή όλων των εμπειριών μας, καλών ή κακών, αλλά και των διδαγμάτων που έχουμε αποκομίσει από αυτές, γιατί αυτό είναι το κύριο μέλημα της Σελήνης - Ψυχής, να καταγράφει από τα γεγονότα, τα συμπεράσματα, από τα παθήματα, τα μαθήματα, από τα αιτιατά, τα αίτια. Όπως στον Ήλιο, έτσι και στη Σελήνη παίζει πολύ βασικό ρόλο η θέση της μέσα στο κοσμόγραμμα, το οποίο εξετάζουμε.
Πάλι θ’ αναφέρω, ότι τίποτα στο κοσμόγραμμά μας δεν είναι κατακριτέο. Αυτό πρέπει να το προσέξουμε πολύ, γιατί κρίνοντας τις πράξεις κάποιου ατόμου, ενεργοποιούμε, σίγουρα, κάποια αρνητική γενέθλια όψη μας, στο χάρτη. Αυτό έχει, σαν αποτέλεσμα, όποτε το προοδευτικά συστήματα μας δώσουν ενεργοποιημένη την γενέθλια όψη, να μας συμβεί ακριβώς το ίδιο γεγονός που κρίναμε.

Πρέπει να προσέξουμε, λοιπόν, να μην κρίνουμε για να μην κριθούμε!

Όπως με τον Ήλιο, έτσι και τη Σελήνη στον 8ο, 9ο, 10ο, 11ο και 12ο οίκο την ονομάζουμε Εκάτη.
Στον 1ο και 7ο οίκο την ονομάζουμε Σελήνη
και στους: 2ο, 3ο, 4ο, 5ο και 6ο οίκο Αρτέμιδα.

ΕΚΑΤΗ